Storytelling

Communicatie is in veel organisaties een obstakel voor verandering. Soms is bijvoorbeeld niet helder waar de organisatie naartoe wil of wat ieder kan bijdragen. Gevolg: frustratie bij managers, verwarring bij medewerkers en onbegrip bij de buitenwereld. Een goed verhaal vertellen, schept helderheid én betrokkenheid.

Storytelling helpt

Strategische inzet van storytelling bij identiteits- of verandervragen of bij onderzoek ruimt blokkades op waardoor duidelijk wordt waar het om gaat en wat ieders rol is.  Storytelling – het gebruik van verhalende technieken – sluit aan bij de manier waarop wij mensen van nature denken en spreken. Met storytelling maak je zichtbaar en tastbaar wat je organisatie doet, waarnaar zij streeft en welke waarde zij toevoegt. Door het verhaalkapitaal van je organisatie in te zetten, leg je de basis voor een heldere communicatiestroom die duidelijkheid schept maar ook ruimte biedt voor eigen initiatief.

Een ‘must’ voor leiders

Storytelling is een kernvaardigheid voor elke leider en professional die anderen moet meekrijgen in veranderingen.
Storytelling inzetten tijdens verander- en innovatietrajecten levert een grotere betrokkenheid op, een betere verankering van de verandering en daardoor een duurzamer resultaat.

Verhaalkapitaal

We helpen organisaties bewust worden van hun verhaalkapitaal en hoe zij dit kunnen inzetten om bruggen te slaan tussen leidinggevenden, medewerkers en klanten en veranderingen soepeler laten lopen.
Met de klant creëren we een bedding voor het ophalen van verhaalkapitaal en begeleiden we organisaties bij de oogst en de vertaling in een heldere corporate story, steeds met het oog op de doelen van de organisatie.
Soms doen we zelf verhalend onderzoek.

StoryVentures heeft ervaring in storytelling bij ruim  zestig opdrachtgevers in de profit en non-profit sector.

Contact? info[apestaart]storyventures.nl of mobiel bellen: [nul zes]10300836

 

.

Luister naar Astrid op BNR over haar nieuwe boek

Lees de reacties op Echte leiders…

Bestellen? Klik op de omslag!

 
 

 
   

corporate stories corporate story narrativiteit verhalen storytelling leiderschap veranderingsmanagement cultuur cultuurverandering lerende organisatie reflectie corporate identity verhalend bedrijfsverhaal mythes mythe held helden heldendom hero