Over

sv_totaal_02b_internet

Ik ben journalist en heb me sinds 2004 gespecialiseerd in storytelling. We leven in een ingewikkelde wereld en vinden het soms moeilijk het perspectief van de ander te zien. De vaagtaal die we vaak gebruiken, als managers, professional of deskundige, roept blokkades op. Het wantrouwen en onbegrip dat daarvan het gevolg is, belemmert dat we de beslissingen nemen die voor ons allemaal het beste zijn. Het is mijn missie  blokkades in de communicatie te helpen wegnemen, zodat mensen elkaar beter begrijpen. Ik doe mijn werk vooral via helder geschreven teksten,  het begeleiden van projecten waarin het verhaal helder moet worden en trainingen.

Om me te bekwamen in coachen heb ik onder meer een 2-jarige training voor Coaching & Leiderschap gevolgd bij Plata, en een 1-jarige trainersopleiding bij Phoenix en een facilitator-training voor van Cognitive Edge.

Omdat ik veel houd van schrijven heb ik twee 1-jarige roman-cursussen gevolgd (Schrijversvakschool en Arbeiderspers)  en een 1-jarige basisopleiding Scripts Schrijven (Scriptschool).

In Nederland ben ik één van de pioniers in Nederland op het gebied van storytelling in organisaties. Twee boeken schreef ik over storytelling (‘Corporate Stories’, Kluwer 2007/Adformatie 2013 en ‘Echte leiders hebben een goed verhaal’, Haystack 2012).

In 2018 publiceerde ik ‘De gelukkige school. Hoe Iederwijs het onderwijs opnieuw wilde uitvinden’ bij SWP, Hiervoor deed ik onderzoek onder oud-leerlingen. Het boek is geschreven in de stijlvorm van de narratieve journalistiek. ‘De gelukkige school’ kon ik schrijven dankzij subsidie van het Fonds voor Bijzondere Journalistieke Projecten.

Ik  won in 2010 een prijs voor het beste managementartikel van 2010 en voor de beste speech van 2015.

Weten wat ik voor u of uw organisatie kan betekenen? Mail a.schutte[ad]storyventures.nl.

Ik werk op storytelling-gebied samen met de volgend mensen:

marijke-markusDrs Marijke Markus is opgeleid als onderwijskundige en heeft is meer dan 25 jaar werkzaam als trainer, (loopbaan)coach en procesbegeleider en heeft ervaring met het leidinggeven aan professionals. Zij is tevens opgeleid als Human Dynamics© facilitator en -coach en als loopbaancoach  Naast het begeleiden van teamgerichte verandertrajecten geeft zij trainingen en coacht zij individuen op het gebied van loopbaan- en vitaliteitsvragen (lid van de NOLOC). Naast haar werk als trainer en coach is zij beeldend kunstenaar.

lisette-kleinDrs. Lisette Togtema is verhalenverteller. Daarnaast is Lisette een ervaren procesbegeleider/trainer in teams en organisaties. Ze traint en begeleidt veranderingen in kijken, denken en doen op het terrein van persoonlijke effectiviteit, samenwerken en organiseren. Hierbij gebruikt ze graag de kracht van verhalen en metaforen. Dat doet ze altijd ervaringsgericht, zodat mensen tot de kern komen en gemotiveerd de volgende stap zetten.

imagesDrs. Carin Tiggeloven is van huis uit politicoloog en ging na haar studie als journalist werken. Carin  specialiseerde zich vanuit haar werk als radiojournalist bij de Wereldomroep tot gespreksleider. Ze coacht managers en professionals zich stevig te presenteren en leert hen hoe ze over hun spreekangst heen kunnen stappen. Carin werkt vaak als co-trainer in storytellingprojecten met mij.

jettieIr.Jettie Vernee is architect, bouwkundig ingenieur en ontwerper. Zij studeerde in 2013 af aan de TU Delft met een baanbrekend ontwerp voor een hotel waarin je de omgeving fysiek ervaart. Sinds twee jaar werkt zij ook als grafisch ontwerper. Jettie is ook een enthousiast en competent fotograaf.

AidanAidan Vernee studeerde medio 2018 af aan de HKU als regisseur/scenarist. Aidan maakte onder meer een filmpje voor mijn boek ‘De gelukkige school’. Met Aidan werk ik voor klanten die een filmische vertaling willen van hun verhaal.

StoryVentures is bereikbaar via : emailadres:  info[apestaart]storyventures.nl telefoonnummer:  [nul zes]  10300836

Algemene Voorwaarden StoryVentures DEF