Een complexe boodschap eenvoudig maken met een animatie

rechtbank-schetsserie-de-rechterVorig jaar werkten we voor de Raad van de Rechtspraak samen aan een whiteboard animatie. Doel was uit te leggen hoe de rechtspraak er in de toekomst uit gaat zien wanneer de rechtspraak digitaal gaat en de procedures binnen het burgerlijk (civiel) en bestuursrecht vereenvoudigd zijn. Eén van de filmpjes die we maakten staat inmiddels online.

Breed publiek
Voor het filmpje schreef Astrid Schutte het script. Tekenaar Lex Dirkse tekende bij de tekst, Margot Brand en Eveline Sonnaville van Mareef verfilmden het en stemacteur Carin Tiggeloven sprak het in.
Whiteboard animaties zijn tekenfilms waarbij de tekenaar het verhaal tekent dat door een voice over verteld wordt. De combinatie van een eenvoudige tekst en beeld maakt een whiteboard animatie bij uitstek geschikt om een ingewikkelde boodschap toegankelijk te maken voor een breed publiek.
Al eerder gingen Mareef en Dirkse aan de slag met whiteboard animaties voor de Unie van Waterschappen aan de hand van het verhaal van de waterschappen, eveneens geschreven door Astrid Schutte.

 

Advertenties

3 gedachtes over “Een complexe boodschap eenvoudig maken met een animatie

  1. Wat een prachtige slotzin; Luisteren naar niet-dominante verhalen opent de deur naar een wereld waarin we elkaar als mensen ontmoeten in plaats van als bevestigingen van onze stereotypes.
    Daarnaast lees ik dat luisteren en daarmee de ontmoeting ook de mogelijkheid aan de ander geeft om zijn of haar waarde toe te voegen aan jouw leven. Je schenkt dus de kans op voldoening!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s