Filmpjes: de rechtspraak gaat digitaal

Foto: Raad voor de Rechtspraak

Foto: Raad voor de Rechtspraak

Samen met onder meer het ministerie van Veiligheid en Justitie, de advocatuur en het Openbaar Ministerie, werkt de Rechtspraak aan een moderne rechtsgang. Daarbij speelt digitalisering een rol, maar minstens zo belangrijk is de vereenvoudiging van de procedures binnen het burgerlijk (civiel) en bestuursrecht. Om te verhelderen wat de modernisering van de Rechtspraak concreet betekent, heeft Astrid Schutte in opdracht van de Raad voor de Rechtspraak het script geschreven voor twee filmpjes (één voor de eigen organisatie en één voor burgers) waarin het verhaal van de rechtsgang in de toekomst wordt verteld. De filmpjes worden ingezet tijdens het veranderingsprogramma van de Raad voor de Rechtspraak.

Mareef Film
StoryVentures (Astrid Schutte) maakte de whiteboard animaties samen met Margot Brand en Eveline Sonnaville van Mareef Film, tekenaar Lex Dirkse en stemacteur Carin Tiggeloven. Al eerder gingen Mareef en Dirkse aan de slag met whiteboard animaties voor de Unie van Waterschappen aan de hand van het verhaal van de waterschappen, geschreven door Astrid Schutte.

Whiteboard animaties
Whiteboard animaties zijn tekenfilms waarbij de tekenaar het verhaal tekent dat door een voice over verteld wordt. Hier is één van de whiteboard- animaties over de waterschappen te zien.
Naast scripts voor whiteboard animaties, schrijft Astrid Schutte ook teksten voor organisatie- en voorlichtingsfilmpjes. Een voorbeeld van een bijzondere tekst is te zien in een filmpje voor een coachorganisatie. De tekst van het filmpje is in twee richtingen te lezen.

Ook geïnteresseerd in een filmpje over uw organisatie(verandering)? Mail me!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s