Het verhaal van de waterschappen

werken aan wateroverlastStoryVentures werkte met bestuurders, specialisten en communicatieprofessionals van de Unie van Waterschappen aan een helder, aansprekend verhaal van de Waterschappen. Waterschappen zijn dag in dag uit in de weer om te zorgen dat wij zonder wateroverlast kunnen wonen, werken en leven, dat het water in onze omgeving niet vervuild is en dat er in droge tijden voldoende water is voor landbouw, natuur en bedrijven. Maar zoals veel vormen van rimpelloze dienstverlening vinden Nederlanders het werk van waterschappen vanzelfsprekend, zo vanzelfsprekend dat het werk bijna onzichtbaar is. De Unie van Waterschappen wilde hier verandering in aanbrengen door het verhaal van de Waterschappen aansprekend op te laten schrijven en communicatieprofessionals en bestuurders te leren het eenduidig te vertellen.

Workshops met bestuurders, specialisten en communicatieprofessionals
werken aan droogteIn een traject van enkele maanden werkte StoryVentures in workshops met bestuurders, specialisten en communicatieprofessionals aan het verzamelen van materiaal voor het verhaal, waarna Astrid Schutte het verhaal schreef. Ze werd in het traject bijgestaan door een team van interne communicatieprofessionals.
Daarna volgde een implementatietraject. In een bijeenkomst werden communicatieprofessionals gecoacht bij het inzetten van het verhaal. Stap twee was dat er voor bestuurders trainingen werden georganiseerd in het vertellen van het verhaal. Tijdens die training werden bestuurders gekoppeld aan communicatieadviseurs die hen begeleiden. De derde stap vormde de productie van vier whiteboard-filmpjes (ism Mareef Film), die gebaseerd waren op het verhaal.

Verhalen doen ertoe
‘Het project heeft geholpen bij het eenduidiger vertellen van het eigen verhaal,’ aldus communicatieadviseur Arian Kuil. ‘Maar minstens zo belangrijk is dat het waterschappers heeft geleerd dat verhalen er toe doen in effectieve communicatie.’

Werken aan schoon waterDe vier filmpjes zijn online te zien en via doorklikken op de onderstaande links.
1. Het verhaal van de Waterschappen
2. Werken om wateroverlast te voorkomen
3. Werken aan Droogte
4. Werken aan schoon water

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s