Ethiek wordt pas concreet in een verhaal

 

Ethische leiders hebben medewerkers die vaker initiatieven nemen, meer bereid zijn elkaar te helpen en hun mening te uiten, zegt Karianne Kalshoven, die in juni 2010 promoveerde op ethisch leiderschap aan de Universiteit van Amsterdam. Ethisch leiderschap is belangrijk, want daarmee haal je het beste uit je medewerkers, en als het goed is leidt dat weer tot betere resultaten, zegt Kalshoven in een interview met Management Team. De persoonlijkheid van de leidinggevende blijkt volgens Kalshovens onderzoek niet erg belangrijk voor ethisch leiderschapsgedrag. De context is veel belangrijker bij het voorspellen van ethisch gedrag. ‘Iedereen blijkt zich uiteindelijk aan te passen aan de omstandigheden en cultuur van een bedrijf,’ stelt Kalshoven. Dat betekent dat een organisatie die ethisch denken en handelen aanmoedigt bijdraagt aan integer gedrag.

Kalshoven stelt dat het belangrijk is om ethische dilemma’s op de werkvloer concreet te maken. Organisaties moeten met medewerkers praten over wat ze wel en niet acceptabel vinden en waarom. Ethiek is niet alleen een strategische exercitie, maar ook een belevingsvraagstuk op de werkvloer.

Concreet maken wat integriteit behelst om zo een gezamenlijk draagvlak te ontwikkelen voor ethisch gedrag, is ook wat StoryVentures deed in opdracht van de gemeente Drechtsteden. Voor een workshop ‘Integriteit en Klantvriendelijkheid’ voor de financiële afdelingen van de gemeenten Dordrecht. Sliedrecht, Zwijndrecht, Papendrecht en Hendrik Ido Ambacht die enkel jaren geleden samen de gemeente Drechtsteden vormden, interviewde StoryVentures medewerkers van alle deelnemende gemeenten over integriteit en klantvriendelijkheid. Aan de hand van deze gesprekken werd het workshopmateriaal ontwikkeld: een reeks praktische casussen rond een integriteits- of klantvriendelijkheidsdilemma, die vervolgens besproken werden in een reeks workshops, geleid door Astrid Schutte. ‘Scherp analyserend en met veel invoelingsvermogen werkend, loodst zij de deelnemers van de workshops langs tal van praktische obstakels. Hierbij haalt zij het zelfoplossend vermogen van de deelnemers op creatieve wijze naar boven,’ aldus de opdrachtgever. (Zie ook onder Klanten: gemeente Drechtsteden.

Meer info: StoryVentures [nul zes] 10300836

Meer info over ‘Ethical Leadership through the Eyes of Employees’ van Karianna Kalshoven: http://www.kariannekalshoven.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s